4.8/5
(41 stemmen)

Responsive webdesign

Het is tegenwoordig norm geworden dat er meer bezoekers komen vanaf de mobiele apparaten dan vanaf een computer of laptop. Daarmee is het des te belangrijker geworden om ervoor te zorgen dat uw site of shop goed werkt op alle mogelijke apparaten. Veelal wordt uw site geoptimaliseerd voor bepaalde, vooraf gedefinieerde formaten, zodat uw site werkt op de meest gangbare apparaten. Wij gaan echter een stapje verder en optimaliseren voor elke mogelijke pixel. Dat houd in dat we elke pagina zullen bekijken, beoordelen en optimaliseren op elke pixel. Dat lijkt misschien veel werk, maar wanneer een site goed gemaakt is, en met responsive in het achterhoofd, valt het opzicht best wel mee. Een juiste basis is het belangrijkste wanneer we spreken over responsive design.

Wat wij voor u kunnen betekenen met responsive webdesign

Het is mogelijk om responsive webdesign op meerdere manieren te implanteren en in de meeste gevallen is het nodig om meerdere delen van een website te veranderen om het goed werkend te krijgen. Het grootste verschil ligt in achterliggende HTML en CSS van de website waar het om gaat. Mocht u bij ons een site hebben laten maken, dan kunt u verwachten dat deze al responsive werkt of gemakkelijk te upgraden is naar een responsive design. Natuurlijk kan Antalus u in alle gevallen helpen met het geschikt maken van uw site voor mobiele apparaten en dat doen wij door de onderstaande punten toe te passen op uw (al bestaande) website. Wilt u liever gelijk een persoonlijk en gericht advies ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

HTML controleren & instellen
HTML controleren & instellen

In de meeste gevallen is het noodzakelijk om de HTML wat anders in te stellen. Deze worden later aangesproken door een externe CSS, om zo aanpassingen in de HTML door te voeren.

JS code controleren
JS code controleren

De JavaScript-code werkt in de meeste situaties goed op alle mogelijke resoluties. Toch is het ook mogelijk dat een JS code aanpassingen nodig heeft en dus controleren wij dit altijd.

CSS code optimaliseren
CSS code optimaliseren

Hier gebeurd het daadwerkelijk aanpassen van het webdesign. Met CSS is het namelijk mogelijk om een resolutie te herkennen en daar op in te spelen met bepaalde technieken en codes.

Responsive menu creëren
Responsive menu creëren

Het element dat het meeste verschilt tussen de apparaten, is het hoofd menu. Daarom wordt deze ingedeeld in twee verschillende versies en daarna als aparte elementen geoptimaliseerd.

Afbeeldingen optimaliseren
Afbeeldingen optimaliseren

Comprimeren van afbeeldingen doen wij altijd, maar bij een responsive webdesign wordt ook de achterliggende technieken gecontroleerd en geoptimaliseerd waar dat mogelijk is.

Aparte mobiele website
Aparte mobiele website

In specifieke gevallen raden we een zogeheten mobiele site aan. Dit is echter duurder en veel minder onderhoudsvriendelijk op de langere termijn en wordt daarom zelden toegepast.

Broncode vernieuwen
Broncode vernieuwen

De achterliggende broncode heeft vaak een grote impact op uw site. In sommige situaties kunnen we deze anders instellen voor meer mogelijkheden met uw responsive website.

Elementen vernieuwen
Elementen vernieuwen

Vooral wanneer een site verouderd of verkeerd opgebouwd is, kan het in bepaalde situaties nodig zijn om gehele elementen te vernieuwen. Het gaat dan om zowel design als meerdere codes.

Neem contact met ons op. Geen verplichtingen. Gratis gesprek & advies.

Wij nemen uw privacy uiterst serieus en zullen uw gegevens dan ook alleen gebruiken om contact met u op te nemen. Privacybeleid

Antalus biedt u ook de onderstaande diensten aan

Webdevelopment
Webdevelopment
Direct een oplossing?

Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise kunnen wij elke online uitdaging aan.

Neem daarom contact met ons op voor een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek

Bericht versturen

Neem contact met ons op. Geen verplichtingen. Gratis gesprek & advies.

Wij nemen uw privacy uiterst serieus en zullen uw gegevens dan ook alleen gebruiken om contact met u op te nemen. Privacybeleid